Skip to main content

Column in het Weekblad voor Deurne, 28-09-2023

Ja hoor, ook ik heb facebook. En dat betekent dat ik, behalve berichtjes van mensen die ik ken, ook een berg reclame over me uitgestort krijg. Ik neem dat maar voor lief, het schijnt er nou eenmaal bij te horen. Nu kwam ik erachter dat wanneer je één keer op zo’n bericht klikt, je daarna overspoeld wordt met zooi die er héél in de verte héél misschien iets mee te maken heeft. Zo wordt mijn feestboek de laatste tijd gestalkt door lieden die mij iets voor mijn huisdier aan willen smeren. En nee, ik heb niet in een vlaag van beestensentiment een kat of goudvis aangeschaft en ook het hondje dat naarstig op zoek is naar een aartsluie baas zal nog een paar jaar moeten wachten.

Maar goed; tussen al die terugkerende advertenties was er eentje die mij opviel; die van een bedrijf met de veelzeggende naam ‘Tussen Dier en Mens’. De dame die erachter steekt zegt niet alleen middels telepathie met levende én overleden huisdieren te kunnen communiceren, maar beweert ook nog eens dit anderen, dus zelfs mij, te kunnen leren. Nou denk ik dat de hond die ik voor zijn laatste prikje enkele reis meenam naar de veearts niet echt zit te wachten op een praatje met mij en ook het haantje dat na maanden liefdevolle verzorging in mijn achtertuin toch met kerst op tafel eindigde zal me weinig goeds te melden hebben ben ik bang. Die gesprekken sla ik dus graag over, maar buurten met levende beesten; jawel, dat lijkt me wel wat. Ik vroeg dus informatie op en in afwachting daarvan besloot ik alvast eens te oefenen op de viervoeter van mijn vriendin.

Het sympathieke vuilnisbakje is weliswaar niet het scherpste potloodje in het doosje, maar hij kan me wel tijdenlang glazig aanstaren en dat leek me een prima start. Helaas bleek de boodschap die ik hem stuurde, ‘haal een blikje bier uit de koelkast’, niet bij ‘m binnen te komen. Hij maakte tenminste geen aanstalten. Wel bleef hij me onverminderd wezenloos aanstaren. Bij mijn vertrek, even later, gaf ik hem zoals altijd een paar hondenkoekjes en heel even dacht ik dat hij me goedkeurend toeknikte. En nu vraag ik me eigenlijk af…  

Het ga u bijzonder en mij ook.