Skip to main content

Column in het Weekblad voor Deurne, 29-02-2024

Zo, we hebben de carnaval weer achter de rug. En ja; ik weet dat dit al dik twee weken terug is en dat hier gelijk na aswoensdag alweer een stukje van mij stond, maar u snapt wel dat ik dat al ruim vóór het feest der feesten had ingeleverd. Tijdens carnaval ben ik een dag of vijf fulltime beschonken, althans daar gaan mijn carnavalhatende collega’s die dan braaf voor de baas zitten te zwoegen van uit. In die waan laat ik ze, dat snapt u, het scheelt een hoop lastige telefoontjes op ongepaste momenten.

En het valt eigenlijk best mee met die veronderstelde ontoerekeningsvatbaarheid. Oké, als u me wat later op de avond tegenkomt kan het zijn dat mijn oogjes wat waterig staan en dat ik u met enigszins dubbele tong zomaar véél te uitgebreid deelgenoot wil maken van allerlei triviale zaken. En treft u me per ongeluk ’s ochtends, dan kan het zijn dat ik nog wat nukkig de prijs van de avond tevoren aan het betalen ben.

Want ik zeg het u; een kater is een lelijk ding. De meeste symptomen van dit onwelkome huisdier zijn het gevolg van de kwalijke stoffen die met al dat bier in uw lijf beland zijn, zoals acetaldehyde, ethanol en shoarma met knoflooksaus. Nu heb ik recent ontdekt dat de vreselijke gevolgen van deze gevaarlijke vergiften tenietgedaan kunnen worden door, u zult het nauwelijks geloven, gewone mayonaise.

Enkele weken terug nuttigde ik, onderweg naar huis na een doorleefde carnavalsdag, bij de lokale vetsmelter een aantal stuks bruin fruit met een vorstelijke hoeveelheid mèt. Daarna thuis nog een paar paracetamolletjes om in slaap te geraken en zowaar; ´s morgens geen enkel probleem. En enige dagen daarna werd ik, na een avond stevig doorhalen, wat later in de ochtend wakker met de beruchte houten kop en de even zo infame vieze smaak in de bek. Twee worstenbroodjes met een stevige lik hartkleppenvet brachten uitkomst, samen met enkele aspirientjes tegen de droge mond.

U ziet hier toch ook de enige constante factor? Juist! De romige slagaderdiesel blijkt gewoon zo’n meerdaags feestje te kunnen redden. Kijk; dat was weer zomaar ‘n gratis tip van mij voor u, doe er uw voordeel mee.

Het ga u bijzonder en mij ook.