Skip to main content

Column in het Weekblad voor Deurne, 18-1-2024

U wist me wel te vinden, na mijn vorige stukje. Hoe ik het in mijn botte hersens haalde om Dokter Vogel door het slijk te trekken? Wist ik dan niet wat voor goeds die man allemaal voor de mensheid doet? (jawel, er was iemand die beweerde de geneesheer gesproken te hebben) Eeh nee, ik weet dat niet. Ik weet wel dat een grote multinational dik geld verdient aan mensen die denken dat het vreten van onkruid en het drinken van brandnetelthee je geneest van de meest gruwelijke aandoeningen.

En ik weet dat die volledig verzonnen dokter Vogel net zoveel dokter is als die gladde dokter Ho die mij ’s nachts op de treurbuis allerlei rotzooi probeert aan te smeren. Helemaal niet dus; ze hebben allebei hun bul gehaald aan dezelfde universiteit waar Harrie Potter afstudeerde. Of ze komen allebei uit Duitsland, dat kan natuurlijk ook, waar iedereen zich na het afronden van de schriftelijke cursus dikdoenerij ‘Herr Doctor’ mag noemen.

Die Dr. Ho is een klasse apart trouwens. Dit twijfelachtige bedrijf verkoopt, via een evenzo twijfelachtig programma op de kijkdoos, een arsenaal aan rotzooi aan goedgelovige stakkers die hopen voor een prikkie van hun ellende af te komen. Van trilplaten tot sidderende nekbanden; je kunt geen ongemak verzinnen of de imitatiechinees met het vreselijke accent, die al die meuk aanprijst, heeft er wel een vibrerende remedie voor.

Maar nu hebben deze kwartjesvinders iets revolutionair nieuws, zag ik deze week. Een opblaasbaar kussen. Jawel u leest het goed; een kussen dat je zomaar op kunt blazen! Ook u heeft vast ooit gekampeerd; fouten maken we immers allemaal. Nu is een van de ergste gruwelen die mij daarvan bijbleven zonder twijfel het luchtbed. Na aankomst op een camping moest je, na het urenlang in mekaar frotten van je tentje, nog dat verdomde luchtbed opblazen voor je eindelijk in je klamme slaapzak kon kruipen. En de volgende ochtend werd je hoe dan ook wakker met pijn in al je schenken op de slappe plastic zak die ’s nachts toch leeggelopen was. Haal dat gevoel gerust even naar boven wanneer u het kussen wilt bestellen.

Het ga u bijzonder en mij ook.