Skip to main content

Column in het Weekblad voor Deurne 16-03-2023

Vanwege de verkiezingen heb ik de laatste weken wat meer tijd verspild met het kijken naar praatprogramma’s dan anders. En ik ben er nu wel uit; het zijn gewoon toneelstukjes die telkens opnieuw opgevoerd worden, maar dan met andere (wel steeds dezelfde) acteurs.

Kijk maar eens mee; stel; u wilt een item wijden aan de fietsbel. Dan nodigt u een deskundige met een vage titel uit, die uitlegt dat deze rijwielonderdelen een gevaar vormen voor de volksgezondheid. Heftig toch? Daarbij laat u een grijze linkse rakker op sandalen opdraven, die kwaakt dat zijn clubje dit al jaren roept maar helaas; zij zijn groot en ik is klein. Vanzelfsprekend hoort er dan een vega dierenmeisje bij, dat snottert dat varkens minder eieren leggen vanwege al dat gebel. En voor het tegengas een gladjanus uit de coalitie, die vertelt dat het allemaal meevalt zolang je maar zachtjes belt en die daarbij aangeeft geen actieve herinnering te hebben aan welk rijwiel dan ook.

Da’s leuk natuurlijk, deze vier, maar nog niet echt spectaculair. Daarom regelt u een ex-militaire hotemetoot, die roept dat Poetin alle westerse imperialisten wil verpletteren met nucleaire fietsbellen en dat er budget moet komen voor meer wapentuig. Kijk, dat is al beter.

Uiteraard is de tafel niet compleet zonder de slavernijroeper die niks te melden hoeft te hebben, maar die vooral te pas en vooral te onpas moet schreeuwen dat fietsen een racistische bezigheid is, het onvermijdelijke persoon dat met ‘het’ aangesproken wil worden en dat verkondigt dat het zonder spuug inbrengen van fietsbellen in lichaamsopeningen volstrekt normaal is en de rapper vol plakplaatjes waarvan nooit iemand gehoord heeft, maar die bezweert dat niet alle bellen gestolen worden door kansenpareltjes van Noord-Afrikaanse komaf.

Zo, dat begint er al op te lijken. U mist dan nog de ‘schande’ blatende diep geschokte BN’er zonder enig verstand van wat dan ook en een blonde bimbo voor de presentatie, maar die schijnen op iedere straathoek opgeraapt te kunnen worden.

Da’s alles, zonder moeite hebt u drie kwartier dure zendtijd verspild.

Het ga u bijzonder en mij ook.