Skip to main content

Column in het Weekblad voor Deurne, donderdag 7 juli 2022

Hé gast, da’s lang geleden! Jou al tijden niet gezien. Voor het laatst bij die anti-corona op ‘t Malieveld toch?

Ja klopt. Meteen daarna goed ziek geworden, een griepje van een paar weken, zelfs even op de IC gelegen met weinig asem, geen corona natuurlijk, da’s een sprookje weet je wel.

Shit man, had je al gemist, weer helemaal opgeknapt?

Zekers. Langzaam weer wat opbouwen. Al een paar keer wat kleine dingen gedaan. In bomen gezeten tegen het kappen van een bosje en zo, maar dit is weer de eerste grote. Waar gaat deze over trouwens?

Ik geloof tegen Rutte. Even op mijn spandoek kijken. Oh nee, het is vanwege de boeren.

Oh ja, die boeren, die deugen ook niet. Toch? Alles goed thuis trouwens?

Prima; moeder de vrouw loopt ginds die agent te treiteren en de oudste plundert net die supermarkt daar. Over de jongste zullen we het niet hebben. Da’s een rare, die wil bij de politie als ie straks groot is.

Triest ja. Nou we het er toch over hebben; nog gearresteerd de laatste tijd?

Paar weken terug ja, in Eindhoven. Bar slechte koffie maar wel prima broodjes. En lekker dicht bij het station. We moeten trouwens aan de gang; de ME is onderweg hoor ik net, pak vast wat keien.

Oké, zie je volgende week wel weer; tegen de milieu en zo.

Gaat ‘m niet worden ben ik bang. Zit even krap bij kas. Ik heb die boete van die winkelruit nog liggen en mijn uitkering komt pas eind van de maand binnen. En daarna op vakantie; paar dagen demonstreren bij de EU in Brussel, gewoon effe lekker d’r tussenuit.

Het ga u bijzonder en mij ook.