Skip to main content

Een voordeel van slapeloosheid is dat je terechtkomt bij tv-programma’s waar je anders overheen zapt. Zo viel ik vannacht binnen bij ‘Dit is mijn toekomst’, dat kijkers probeert te verleiden een betaalnummer te bellen. Een wereld ging voor me open.

Helderzienden, mediums, tarotleggers; het hele zwikkie bleek daar voor me klaar te staan. Indachtig het feit dat vandaag mijn bejaarde Opel naar de APK moest en ik daar niet helemaal gerust op was, besloot ik te bellen. Ik koos voor ene Rachel die gespecialiseerd was in helderziendheid, lenormandkaartlegging (ik heb wel iets met Franse zangers) en rouwverwerking. Vooral dat laatste leek me, gezien de staat van het barrel, van belang.

Ik had niet verwacht ’s nachts tegen een uur of vier iemand aan de lijn te krijgen maar dat was duidelijk geen probleem; helderziendheid gedijt blijkbaar prima in het donker. Rachel bleek een Limburgse te zijn (heb ik weer; zo’n slecht Duits sprekende Belgische) die naar eigen zeggen meteen ‘in mijn energie stapte.’ Ik keek eens naar de deur maar die bleef gelukkig dicht. Ze vertelde dat ze maar gelijk begon met ‘de healing’. Ik onderdrukte de neiging buiten te gaan kijken of ze nieuwe schokbrekers onder het vehikel aan het schroeven was.

“Er is iemand van u heengegaan, klopt dat?” Afgezien van het feit dat ik het ‘klopt dat?’ een vreemde vraag vond voor een helderziende, moest ik haar gelijk geven. Een van mijn maten was, na het leegdrinken van mijn koelkast, een paar uur geleden vertrokken.

“Die is vrij plotseling omgevallen, klopt dat?” Verdomme, ze had het alweer bij het rechte eind. Niet dat het omvallen raar was na een kistje bier en de nodige borrels, maar hoe kon zij dat zomaar weten?

“Hij laat u weten dat het goed met hem gaat en dat hij in vrede rust.” Kijk, dat stelt een mens gerust, ik had zo mijn twijfels toen hij hier voor de deur zijn fiets de heg in stuurde.

“Toch stel ik voor dat u vanmiddag terugbelt voor een uitgebreide healing.” Dat leek me een goed plan; als de Opel niet door de keuring komt kan ze gelijk aan de slag.